Aydın'da İş avukatı, Aydın Barosuna kayıtlı olup, çoğunlukla Aydın'daki müvekkillerinin adalet ihtiyacını gidermek için hizmet veren avukattır; Akbulut Hukuk Bürosu olarak iş hukuku alanında da çalışmalarda bulunuyor ve adalet arayışı içerisinde olan müvekkillere en iyi iş hukuku avukatı hizmeti sunmayı amaç ediniyoruz. Aydın İş Davası Avukatı olarak Aydın'da ve Efeler İşçi Avukatı, Kuşadası İşçi Avukatı, Nazilli İşçi Avukatı, Söke İşçi Avukatı, Didim İşçi Avukatı, olarak tüm ilçelerde hizmet sağlıyoruz.
Avukat arasında sıralama veya avukatın en iyi olunmasına göre bir kriter bulunmamaktadır. Her avukat çalışmalarını belli bir alanda yürüterek uzmanlaşmakta ve dava tercihini uzman olduğu alanlarda yapmaktadır. Diğer mesleklerde olduğu gibi bizler de vekillik hizmetini sorumluluk bilinciyle hareket ederek mesleğimizi gereği gibi yerine getirmekteyiz. Bu yüzden Aydın'da en iyi işçi avukatı ve Aydın'da en iyi işveren avukatı söylemi de eksik kalmaktadır.
İş Hukuku Avukatı hizmetimiz kapsamında şu bilgileri vermemiz mümkündür; Bireysel iş hukuku, genel itibari ile küçük işletmelerde var olan ve hizmet akdi ( Sözleşmesi ) ile başlayan işçi – işveren arasındaki ilişkilerin düzenlenmesini sağlar. Bireysel iş hukuku, ücret, çalışma koşulları, hizmet akdi, ikramiye, ek ücretler, sosyal haklar, komisyonlar, tazminat ya da işten ayrılma gibi durumları konu alır.
Toplu iş hukuku ise, genel itibari ile büyük işletmelerde var olan bir hukuk dalıdır. Bu hukuk dalı ile büyük işletmelerde işçi – işveren tarafından topluluklar şeklinde temsil edildiği ( sendika ) iş yerlerinde uygulanır. Sendika kurma, sendikanın feshedilmesi, sendikal haklar, sendikaya üyelik toplu sözleşme gibi konular ise, toplu iş hukukuna temel olmuş konulardır.
Yukarıda verilen tanımlamalarda ve bizlerin Aydın’da İş Hukuku Avukatı hizmeti kapsamında, iş hukukunun konusunun işçi ve işveren uyumunun sağlanması olduğu belirtilebilir. Ancak, iş hukuku ve İş Kanununa rağmen, bu uyumun her zaman sağlanabildiğini söylemek mümkün değildir. Bu sebeple de mağdur olan tarafın haklarının güvence altına alınabilmesi amacı ile İş Mahkemelerinde iş davası açılmaktadır. İş Mahkemelerinin kanunda yer alan tanımı ise şu şekildedir;
“7036 sayılı İş Mahkemeleri Kanununa göre İş Mahkemesi; iş hukuku uyuşmazlıklarından kaynaklanan alacak, tazminat, tespit vb. davalara bakmakla görevli olan Hukuk Mahkemesidir.”
İş mahkemelerinin açılmasının en temel nedeni, işçi ile işveren arasındaki sorunun giderilememesi ve bu bağlamda uzlaşmaya gidilemediği için işçinin haklarını alamaması ya da kötü muameleye maruz kalmasıdır. Bu gibi durumlar ile karşı karşıya kalan işçinin, hakkını aramak amacı ile bizlere gelerek İş Hukuku Avukatı ya da danışmanlığı hizmeti talebinde bulunması mümkündür. Bu bağlamda ele alınabilecek;
En genel tanım itibari ile iş hukukunun – iş kanunun temelini oluşturmaktadır.
Çoğu kişinin yanılmasına ve bu bağlamda mağduriyet yaşamasına sebep olan durum, genel itibari ile yaşanılan bölgede İş Mahkemesinin bulunmuyor olmasıdır. İş mahkemelerinin karar mercii iş mahkemesi olsa da bu mahkemenin bulunmadığı yerlerde Asliye Hukuk mahkemesine başvurulması ve bu bağlamda hak talebinde bulunulması mümkündür.
Aydın’da İş Hukuku Avukatı ve İşçi Avukatı olarak hizmetlerimiz kapsamında, işçi ile işveren arasında kurulduğu bilinen iş ilişkisinin karşılıklı olarak hem işçiye hem de işverene borç ve haklar yüklediği bilinmektedir. Bazı durumlarda ise, bu borç ve hakların devam ettirilmesi olağanın dışına çıkmaktadır. Böyle durumlarda ise, iş yürütmek mümkün olmadığı için iş akdinin sonlandırılması gereklidir.
Kanun nezdinde işverenin iş akdini sonlandırması sınırlandırılmıştır. Bu, işçinin haklarının korunmasının doğal bir sonucudur. İşveren tarafından Kanunda belirlenen kapsamda feshedilmeyen iş akdine ilişkin olarak işçinin haklarını koruyabilmesi için kanunun tanıdığı bazı hak talep etme imkanları mevcuttur. Bu hak talep etme imkanlarından biri de işe iade davasıdır.
İşe iade davası, İş Hukuku Avukatı hizmetimiz kapsamına gerçekleştirebileceğimiz üzere şu tanımlayama tabidir; işveren tarafından iş akdi çeşitli nedenlere bağlı olarak fesih edilen ancak bu fesih durumunun geçersiz olduğunu düşünen işçinin, iş güvencesinden faydalanarak işe geri iade edilmesini talep edebilmesinin mümkün kılındığı davadır. İşe iade davasının, yalnızca iş sözleşmesi geçersiz bir nedene bağlı olarak sonlandırılan ( bilindik tabiri ile işten kovulan ) işçi tarafından açılması mümkün olan bir davadır. Buradan, işverenin Akbulut Hukuk Bürosu hizmetimiz kapsamına talepte bulunarak iş iadesi davası açamayacağı sonucunun çıkartılması mümkündür.
İşçinin sınırsız hakka sahip olmadığının kanıtlanabilmesi açısından, işe iade davası açacak olan işçinin aşağıdaki şartlara uyuyor olması gereklidir;
• İşçi Alacakları
İşçi ile işveren arasındaki iş akdinin haksız bir şekilde sonlandırılması sonucunda karşı karşıya kaldığı mağduriyeti giderebilmesi için “işçi alacakları” kavramı ortaya atılmıştır. İş Hukuku Avukatı hizmetimizden yola çıkarak işçi alacaklarının işçi ile işveren arasında var olan sözleşmelerin sona erme biçimine bağlı olarak değişiklik gösterdiklerini söylemek mümkündür. Bu bağlamda ele alınabilecek işçi alacakları ise aşağıda belirtildiği şekildedir.
Kıdem Tazminatı
Fazla Mesai Alacağı
Yıllık İzin Ücreti
İhbar Tazminatı
Ulusal Bayram ve Genel Tatil Ücretleri
Hafta Tatili Ücreti
Asgari Geçim İndirimi
Kötü Niyet Tazminatı
Ayrımcılık Tazminatı
Haksız Fesih Tazminatı
Boşta Geçen Süre Ücreti
İş Kazalarından Doğan Tazminatlar
Eşit Davranmama Tazminatı
Sendikal Tazminat
İşçilik alacaklarına ilişkin olarak detaylı bilgi edinmek isteyen İşçilerin İş Hukuku Avukatı hizmetlerimiz kapsamında bizler ile irtibata geçebilir.
Kanunda yer alan, İş Hukuku Avukatı ve Akbulut Hukuk Bürosu olarak hizmetimiz alanında benimsediğimiz iş sözleşmesinin fesih nedenleri aşağıda verildiği gibidir.
Yukarıda verilen durumlardan herhangi birinin bulunması halinde, Aydın’da İş hukuku avukatı hizmetimiz kapsamında daha önce de belirttiğimiz üzere, her fesih haklı fesih değildir. Bu sebeple iş sözleşmesi ( akdi ) haksız bir şekilde sona erdirilmiş olan işçilerin, mevcut haklarını kullanmayan ya da kötü muamele gördüğünü düşünen işçilerin gerekli işlemleri yaptırmak ve haklarını temin ettirmek amacı ile bizler ile iletişime geçmeleri mümkündür.
Hizmetlerimiz kapsamında, hem işçinin hak sahibi olduğu işçi alacaklarını temin etmesi hem de bu bağlamda söz konusu olan dava hakkını kullanması, tarafımızda gerçekleştirilmektedir.
4857 Sayılı İş Kanunu, iş güvencesi hükümleri ile işveren tarafından yapılan sözleşmenin sona erdirilmesi serbestisini kaldırmıştır. İş sözleşmesinin feshinin geçerli olmasını yasada belirlenen nedenlere bağlamış, feshin geçersiz yapılması halinde işçiye işe geri dönmeyi talep etme hakkı ve işçinin boşta geçirdiği süreye ilişkin olarak en Çok dört aya kadar ücretin Ödenmesi imkanını tanımıştır. İş güvencesi kapsamında …
Okumaya devam et “İşten mi Çıkarıldınız? İşe İade Hakkınız Var Mı? İşe İade Koşulları Nelerdir?”
Artan küreselleşme, çok uluslu şirket işgücünün çeşitliliğini ve erişimini büyük ölçüde genişletmiştir. Bu yaygın kaynakları yönetmek karmaşık bir iş olabilir; kurumsal itibar ve yürütme yükümlülüğü ile ilgili kaygılar göz önüne alındığında, her bir ülkenin istihdam yasalarına ve düzenlemelerine uygun yasal uyumun sağlanması her zamankinden daha önemlidir. İş Hukuku bu anlamda da Türkiye’de oldukça önemli bir …
Kişi çalışma hayatına adım atması ile bir takım sorunlar yaşamaya başlar. Günümüzün rekabet dolu, fazla çalışmaya dayalı iş hayatı, insanların gündelik hayatını olumsuz etkileyen en önemli faktörlerden biridir.https://www.aydinkulis.com/is-yerinde-psikolojik-taciz-mobbing Psikolojik tacizi; iş yerinde çalışanlara, diğer çalışanlar veya iş verenler tarafından sistematik biçimde uygulanan, tekrarlanan her türlü kötü muamele, tehdit, şiddet, aşağılama gibi davranışlar olarak tanımlayabiliriz. Psikolojik …
5510 sayılı Kanun’a göre sigortalı sayılan işlerde çalışanların Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından tespit edilemediği hallerde veya eksik bildirilmiş hizmetlerin tescil edilmediği sonradan öğrenildiğinde bu hizmetleri tespit etmek amacıyla açılan davadır.https://www.aydinkulis.com/hizmet-tespit-davasi-nedir Yargıtay içtihatlarında hizmet tespiti davasının üç temel koşulundan söz edilmektedir. Sigortalı çalışmanın varlığı, çalışmanın kuruma bildirilmemiş olması veya kurumca saptanmamış olması, davanın hak düşürücü süre …
Aydın iş avukatı ofisimizin ağırlıklı olarak hizmet vermekte olduğu bir diğer alandır. İş hukukuyla ilgili işçi ve işverenlere birçok farklı konuda iş avukatı olarak hizmet verilmektedir. İş avukatı Aydın konulu hizmet verdiğimiz dava türleri ve diğer hukuki danışmanlık faaliyetlerimiz aşağıdaki gibidir: gibi konularda danışmanlık hizmeti ve davalarda temsil hizmeti verilmektedir. İşçi – işveren uyuşmazlıkları hakkında telefon, iletişim formu …
Dava davalının ikamet ettiği veya kazanın meydana geldiği yer İş Mahkemesinde açılabileceği gibi işçinin işini gördüğü yer İş Mahkemesi’nde de açılabilir. Adam çalıştıranın sorumluluğunda, sorumluluğun kaynağı, adam çalıştıranın özen yükümlülüğünü, yani çalıştırdığı kişiler üzerinde denetim ve gözetim görevini yerine getirmemesi, kanun tarafından kendisine yükletilen bu tür bir objektif ödevi ihlal etmesine dayanır. Buna göre, adam …
İş Kanunu’na göre işçi sayılan kimselerle işveren veya işveren vekilleri arasında iş akdinden doğan veya İş Kanunu’na dayanan her türlü hak iddialarından doğan hukuk uyuşmazlıkları İş Mahkemelerinde görülür. İş mahkemelerinde açılacak her dava, açıldığı tarihte dava olunanın Türk Medeni Kanunu gereğince ikametgahı sayılan yer mahkemesinde bakılabileceği gibi, işçinin işini yaptığı işyeri için yetkili mahkemede de …
Okumaya devam et “İŞÇİ ALACAKLARI DAVASI (KIDEM VE İHBAR TAZMİNATI)”
Bu Sayfadaki İçeriği KOPYALAYAMAZSNIZ !!!